Menu Menu
Konto Konto
TARGIM
Ulubione Ulubione
0
Koszyk
0
Koszyk
Szukaj
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Kwas Chlebowy - najlepszy sposób na orzeźwienie !

Najlepsze sposoby na orzeźwienie w upalne lato? 

KWAS CHLEBOWY !

kwas chlebowy

Kwas Chlebowy - zasługuje na miano najlepszego orzeźwiającego napoju na świecie! Przyjrzyjmy się bliżej, czym jest ta kwaśna gładkość i jak powstaje.

Kwas chlebowy jest produktem ubocznym maceracji niektórych zbożowych napojów alkoholowych, w tym piwa i wina kwasowego. Powstaje z fermentacji, w której drożdże konwertują złożone węglowodany z pierwszego etapu procesu fermentacji na kwas mlekowy i inne substancje kwasowe. Ostatnim krokiem jest długi proces kontrolowanego utleniania, w którym drożdże przetwarzają dodatkowy węglowodan, tworząc smaczne, orzeźwiające nuty kwasowe.

Kwas chlebowy dzieli się na dwa rodzaje - beczkowany i otwarty.

Podczas gdy inne kwaśne napoje wytwarzane są z produktów fermentacji, w tym w przypadku cydru i innych napojów fermentowanych z koncentratu owocowego lub soków owocowych, kwas chlebowy powstaje tylko dzięki fermentacji piwa lub wina.

Kwas beczkowy powstaje w beczkach pozostawionych z piwem lub winem, zaś kwas otwarty jest szybciej i bardziej bezpośrednio otrzymywany z maceracji. Zarówno rodzaje, jak i ilość kwasów stosowanych w kwasie chlebowym mogą się różnić w zależności od rodzaju piwa lub wina, z których pochodzi.

Kwas chlebowy to kuszący, delikatnie goryczkowy napój, oferujący lekką kwaśność i subtelny posmak, a co najważniejsze - orzeźwiającą słodycz. Jest zdecydowanie najlepszym napojem na ciepły, słoneczny dzień.

Więc, jeśli to lato szuka Ci najlepszego orzeźwiającego napoju, to kwas chlebowy jest tym, czego szukasz!

Powiązane produkty

Kwas chlebowy Taras Czarny 1,5l
11,98 PLN

Kwas chlebowy Taras Czarny 1,5l

• Dostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl